Het aankopen van uw droomhuis

Het kopen van een woning is één van de meest ingrijpende beslissingen in een mensenleven. Een hele leuke en spannende stap, maar wel één waarbij veel komt kijken! Het aankoopproces kan erg ingewikkeld zijn. U doet het per slot van rekening niet iedere dag. Wij gelukkig wel!

Om u vooral te kunnen richten op de leuke aspecten van het kopen van een woning, is het aan te bevelen ons als aankoopmakelaar in te schakelen. Wij begeleiden u graag en nemen u alle zorgen uit handen. Terwijl u zich concentreert op de vraag of de woning wel bij u past en of u zich daar thuis kunt gaan voelen, richten wij ons op de bouwkundige staat van de woning, milieutechnische zaken, gebreken en verbeterpunten, planologische ontwikkelingsplannen en andere omgevingsfactoren. Zodat ook als u gevoelsmatig al “verkocht” mocht zijn, er toch ook de wat minder leuke, maar wel noodzakelijke vragen gesteld worden. Zoals: Is de vraagprijs wel in verhouding met de kwaliteit van de woning? Hoeveel geld moeten wij reserveren voor eventuele gewenste verbouwingen?

Aankoopbegeleiding bieden wij in twee vormen aan: BASIS en UITGEBREID. Hieronder kunt u bepalen welke vorm het best bij uw wensen past.

  

BASIS: U heeft uw droomhuis zelf al gevonden

BASIS biedt u een uitgebreid pakket van diensten. Bij BASIS heeft u zelf al enkele woningen bezocht en uw keuze gemaakt. Wij stappen op dat moment in en begeleiden u bij de volgende zaken:

  • Specialistisch vooronderzoek;
  • Waardebepaling en bepalen van de onderhandelingsstrategie;
  • Onderhandelingen;
  • Bouwtechnische keuring;
  • Juridische afwikkeling;

 

Specialistisch vooronderzoek

Het bepalen van de waarde begint met een bezoek aan de door u gekozen woning. Tijdens dit bezoek letten wij niet alleen op de (technische) staat waarin de woning verkeert, maar ook op de niet zichtbare zaken, zoals bijvoorbeeld de bodemgesteldheid, omgevingsfactoren en eventuele planologische ontwikkelingsplannen. Verder zullen wij ook alle relevante informatie beoordelen (eigendomsbewijs, documenten Vereniging van Eigenaren (VvE), splitsingsakte, etc.).

 

Waardebepaling / bepalen van de onderhandelingsstrategie

Nu uw woning bij ons bekend is, kunnen wij op basis van onze expertise en gedegen kennis van de lokale woningmarkt, de waarde van de woning bepalen. Waarbij wij onze mening ook zullen vergelijken met de resultaten van recente transacties in de directe omgeving. Samen met u bepalen wij vervolgens de onderhandelingsstrategie.

 

Onderhandelingen

Wij voeren namens u de onderhandelingen. Vanzelfsprekend bespreken wij ieder voorstel (bod) met u. Wij bepalen samen met u de strategie en houden u bij iedere stap op de hoogte. Met als doel uiteraard een optimaal resultaat!

 

Bouwtechnische keuring

U wilt na de aankoop van uw droomhuis niet geconfronteerd worden met achterstallig onderhoud of technische gebreken. Wij laten de woning technisch keuren door een erkend bouwtechnisch inspecteur. Deze zal een onderbouwd rapport uitbrengen over de direct te verwachten kosten en de kosten op de langere termijn. Opdat u volledig op de hoogte bent van de technische conditie van uw nieuwe woning!

 

Juridische afwikkeling

Na een succesvolle onderhandeling volgt het opstellen van de koopovereenkomst. Deze wordt door de verkopende makelaar opgemaakt. Wij zullen deze koopovereenkomst samen beoordelen en eventueel commentaar bij de verkopende makelaar bekend maken. Na de ondertekening zal de koopovereenkomst naar de notaris worden verstuurd, welke zal zorgdragen voor de juridische overdracht. Wij begeleiden u tot en met de notariële overdracht.

 

Nazorg

Heeft u na afloop nog vragen? Uiteraard kunt u ook na de overdracht nog bij ons terecht. Dit geldt overigens ook voor de verkoper van uw woning.

 

Welke kosten zijn er verbonden aan de BASIS aankoopbegeleiding?
De kosten welke aan het BASIS pakket verbonden zijn, bestaan uit een vast tarief en een prestatietarief.

  • Het vaste tarief bedraagt € 1.000,00 inclusief BTW.
  • Het prestatietarief bedraagt 10% over het verschil tussen de vraagprijs (op het moment van het verstrekken van de opdracht) en de uiteindelijke koopsom, ofwel 10% over de besparing welke wij voor u hebben weten te bereiken!

De kosten welke verbonden zijn aan de bouwtechnische keuring zijn inbegrepen in bovenstaand vaste tarief.

U bent bovenstaande vergoeding verschuldigd op het moment van de overdracht van de woning. U betaalt ons dus alleen als u de woning daadwerkelijk heeft aangekocht!

 

 

UITGEBREID: Samen actief op zoek gaan naar uw droomhuis

UITGEBREID is ideaal voor mensen die niet bekend zijn met de omgeving (zoals bijvoorbeeld expats) of nog niet precies weten waar zij graag zouden willen wonen. Deze service biedt naast alle in het BASIS pakket genoemde diensten, ook het:

  • In kaart brengen van uw specifieke woonwensen;
  • Begeleiden van een gesprek met een erkend hypotheekadviseur;
  • Bezoeken van woningen die “matchen”.

 

In kaart brengen van uw specifieke woonwensen
Onder het genot van een kopje koffie bij ons op kantoor kunnen wij samen uw woonwensen nader vaststellen. Denk hierbij aan locatie, ligging, type woonhuis, grootte, prijs, etc.

 

Begeleiden van een gesprek met een erkend hypotheekadviseur
Het bepalen van het budget en de daarbij behorende maandlasten zijn van essentieel belang. U woont om te kunnen werken. U werkt niet om te kunnen wonen! En wellicht heeft u advies nodig over een restschuld, andere maandelijkse verplichtingen, etc.

Wij werken samen met een erkend hypotheekadviseur, welke deskundig en onafhankelijk kan adviseren bij de financiële aspecten van het aankopen van uw droomhuis.

 

Bezoeken van de woningen die “matchen”
Inmiddels zijn uw woonwensen en budget bekend. Samen zullen wij een lijst van woningen opstellen welke wij gezamenlijk zullen bezoeken. En als wij uw droomhuis hebben gevonden, dan worden verder alle diensten verleend welke zijn opgenomen in het BASIS pakket.

 

Welke kosten zijn er verbonden aan de UITGEBREIDE aankoopbegeleiding?
De kosten welke aan het UITGEBREID pakket verbonden zijn, zijn afhankelijk van de mate waarin u van onze diensten gebruik wilt maken. Na het in kaart brengen van uw woonwensen werken wij graag een maatwerk voorstel uit 

 

Samengevat

In onderstaand schema zijn de verschillen tussen beide pakketten aangegeven.

 

BASIS UITGEBREID
In kaart brengen van uw specifieke woonwensen V
Begeleiden van een gesprek met een erkend hypotheekadviseur V
Bezoeken van woningen die “matchen” V
Specialistisch vooronderzoek V V
Waardebepaling / bepalen van de onderhandelingsstrategie V V
Onderhandelingen V V
Bouwtechnische keuring V V
Juridische afwikkeling V V
Nazorg V V

  

Conclusie

Bij het kopen van een woning komen een groot aantal zaken aan de orde waarmee u niet dagelijks te maken krijgt. Wij kunnen u hierbij helpen, zodat u zich volledig kunt richten op de leuke aspecten van het kopen van uw droomhuis!

Wilt u meer weten? Neem dan even contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u.

SCVM